Η περιοδοντολογία αποτελεί μια ειδικότητα της Οδοντιατρικής που αφορά την αντιμετώπιση των νόσων του περιοδοντίου. Σαν τέτοια θεωρείται η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα. Το στόμα μας είναι μια περιοχή γεματη μικρόβια κάποιες φορές παθογόνα και άλλες όχι. Τα ουλα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτά και πολυ εύκολα μπορει να εμφανίσουν σχετικές με αυτά φλεγμονές. Η φροντίδα των ούλων στο ιατρείο μας γίνεται με βάση όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα και τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους με στόχο την εξασφάλιση της υγείας τους. 

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι έχω περιοδοντίτιδα;

Εάν έχετε κάποιο από τα εξής συμπτώματα είναι αρκετά πιθανό να έχετε περιοδοντίτιδα και πρέπει να απευθυνθείτε σε Οδοντίατρο: Αιμορραγία ούλων, πρήξιμο και έντονη ερυθρότητα στα ούλα, κινητικότητα δοντιών, δόντια που άλλαξαν θέση στο στόμα, κακοσμία στόματος ή ούλα που "τραβιούνται" μακριά από τα δόντια.

Είναι μεταδοτική η περιοδοντίτιδα;

Μελέτες στη Φινλανδία έχουν δείξει ότι υπάρχει μεταφορά βακτηριδίων των περιοδοντικών νόσων ανάμεσα σε ζευγάρια. Δεν αποδεικνύεται όμως ότι η μεταφορά αυτή των βακτηριδίων είναι ικανή να προκαλέσει τη νόσο στο άλλο άτομο.

Πόσα ραντεβού χρειάζονται για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας;

Ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και τον αριθμό των προσβεβλημένων δοντιών υπολογίζεται και ο αριθμός των ραντεβού. Για ένα ασθενή που έχει 28 δόντια στο στόμα με αρκετά προχωρημένη περιοδοντίτιδα, χρειάζονται 4-6 ραντεβού για τη θεραπεία. Τα ραντεβού αυτά γίνονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα.

Επικοινωνία

επισκεφθειτε μας

  Δέγλερη 7 - Μαρούσι
 15122

Ωρες Εργασιας

Δευ - Τετ - Παρ: 8:00πμ - 1:00μμ & 5:00μμ - 9:00μμ
Τρ - Πεμ: 8:00πμ - 5:00μμ
Σαβ - Κυρ: Κλειστά

επικοινωνηστε μαζι μας